Apinan raivo (vai ilo?)

Olen muokannut romaanikäsikirjoitusta apinanraivolla. Jäljelle jäävän energian puran ihanassa uudenvuodenostoksessa: kuntopyörässä. Joinakin päivinä en pysty kirjoittamaan mitään, hion lausetasolla olevia kömpelyyksiä ja poistan, deletoin hullun innolla turhia asioita, (kuinka paljon niitä onkaan!). Joinakin päivinä saan kepeästi kirjoitettua kokonaisen uuden kohtauksen, tuosta noin vaan. Lauseet vain löytävät muotonsa ja paikkansa ja vielä niin, ettei myöhemmin ole juuri nokan koputtamista, (paitsi ehkä kustannustoimittajalla).

Tällä hetkellä lempilauseeni kässärissä on seuraavanalainen: ”Koko huone haisi Neuvostoliitolta.” Mätä, tunkkainen, käymälänkeltainen Neuvostoliitto.

Aikaa editoimiselle on kuun loppuun, sitten teksti lähtee tuomiolle. Aikataulu on ollut alusta lähtien joustava, sillä kässärin deadline määriteltiin laveasti ”tammikuuksi”. Ainakin tällä hetkellä tuntuu, että käytän kaikki viimeiset päivät hyödyksi. Muokkaan, käännän, väännän ja editoin. Olen kärsinyt kovasta rannekivusta, (joka ei ole vieläkään kadonnut) ja nyt silmäni ovat sanomassa itseään irti.

Luen ja kirjoitan niin paljon, että silmäni kuivuvat herkästi, etenkin kovilla pakkasilla. Minusta tulee valonarka ja silmä/päänsärystä ei ole toivoakaan päästä eroon. Tosin tällä hetkellä ajattelen, että Dmitri Hvorostovsky onnistui häikäisemään minut sokeaksi. <3 Totuus taitaa kuitenkin - ikävä kyllä - olla se, että silmäni kärsivät jokatalvisesta kuivailmaherkkyydestä. Silmätipat auttavat, samoin riittävät tauot työskentelyn keskellä. Muokkaan viimeiset päivät ilolla. Sitten voin unohtaa tekstin taas hetkeksi. Saan palautteen helmikuussa, mutta ennen sitä lienee muutama viikko vapaata. Viimeisten päivien painetta lisäävät yhden työtehtävän deadline sekä pressikuvien (!!) ottaminen. Apua. Pitäisi olla freesi ja hehkeä ja kaikin puolin edustava. En ole kovin kiintynyt kameroihin, eivätkä kamerat todellakaan rakasta minua. Toivottavasti kuvaajalla on kamerassaan laaja muistikortti…

Kategoria(t): Kirjoittaminen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>