Huomenna kaikki Akateemiseen! – ja muuta sälää


BLOGISTANIAN FINLANDIAN JAKO

Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa tapahtuu perjantaina 18.1. kun joukko kirjabloggaajia on kokoontunut jakamaan historian toisen Blogistanian Finlandian. Tällä kertaa se menee Siltalan esikoiskirjailijalle Aki Ollikaiselle teoksesta Nälkävuosi. Historian ensimmäisen Blogistanian Finlandian sai viime vuonna Katja Kettu teoksellaan Kätilö (WSOY 2011).

Vaikken itse ehtinyt tällä kertaa osallistua Blogistanian Finlandiaan raadin jäsenenä ja äänestäjänä, kannan korteni kekoon hoitamalla Aki Ollikaisen haastattelun. Tulkaahan kaikki paikalle kello 16.45 juhlistamaan Akia ja Nälkävuotta! Se on hieno kirja.

Sallan blogissa on nähtävissä kilpailun koko draaman kaari.


***

TYTTÖKIRJAMUISTOT HAUSSA!

Moni on varmasti viettänyt tyttövuosiaan lukien suomalaisia tyttökirjoja. Saran kirjojen Sara päätti pyöräyttää tietokirjan ja kaipailee nyt lukijoiden, (eli juuri sinun!) tyttökirjamuistoja.

”Pyydän sinua kirjoittamaan lukukokemuksistasi vapaamuotoisesti ja pohdiskelemaan erityisesti seuraavien kysymysten pohjalta.

Mikä suomalainen tyttökirja on mielikirjasi? Mitä kirja on merkinnyt sinulle?
Minkä ikäisenä luit kirjan ja oletko lukenut sitä useammin kuin kerran? Onko lukukokemus ollut erilainen eri-ikäisenä?
Oletko samaistunut johonkin kirjan tyttöhahmoon? Mikä merkitys tyttöhahmolla on ollut elämässäsi?

Voit kirjoittaa tekstin käsin tai koneella. Lähetä kirjoituksesi 28.2.2013 mennessä.”

Kuten Sara tekstihaussaan muistuttaa, lyhytkin kirjoitus on tärkeä! Lähetä siis oma muistosi määräpäivään mennessä.

Lue koko tekstihakuilmoitus Saran blogista.


***

KRITIIKEISTÄ

Sitten muihin asioihin. Mainitsin joitakin kirjoituksia sitten viime vuoden uudesta aluevaltauksestani: tieteellisessä julkaisussa julkaisemisen. Kyseessä oli kritiikki Tomi Huttusen ja Tintti Klapurin toimittamasta artikkelikokoelmasta Kenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta (Avain 2012). Lehti on nyt ilmestynyt, ja kritiikki on luettavissa Idäntutkimuksen verkkosivuilta. Suosittelen lehteä kaikille Venäjän ja Itä-Euroopan ystäville.

Kritiikkiä on tulossa myös Café Voltaire-sarjan kuopuksesta, Juhani ja Olga Huotarin toimittamasta artikkelikokoelmasta Ristiaallokoissa. Esseitä unkarilaisesta nykykirjallisuudesta (Avain 2012). Se näkee päivänvalon helmikuun puolella, joten palailen asiaan hieman myöhemmin.

Arvioin hetki sitten myös Saara Henrikssonin syksyllä ilmestyneen toisen romaanin Linnunpaino (Into 2012). Kritiikki on luettavissa Turun Sanomien verkkosivuilta.

Kategoria(t): Kirjallisuus, Työ Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Huomenna kaikki Akateemiseen! – ja muuta sälää

 1. Sinisukka sanoo:

  Taalla odottelen innolla kuulumisia eilisesta Akateemisen tilaisuudesta… toivottavasti joku bloggari kohta ehtii koneen aareen kirjoittamaan tilaisuudesta! :)

 2. Sinisukka sanoo:

  PS. Loysin eilen kirja-aleista ”Punaisen härän majatalon etc.”. Muistin etaisesti taman sun blogista ja pistin sen innostamana opuksen samoim tein koriin; tasta alkaa taman madamen unkarilaisen kirjallisuudeen valloitus!

 3. Marissa sanoo:

  Itse en jatellut tilaisuudesta kirjoittaa, kun ei ole kuviakaan, (yllättäen en päässyt kameran varteen). Bongasin ainakin kaksi kirjoitusta tapahtumasta: Katja Lumiomenasta (http://luminenomena.blogspot.fi/2013/01/kirjoja-viikonloppu-taynna.html) sekä Salla Sallan lukupäiväkirjasta (http://sbrunou.blogspot.fi/2013/01/nalkavuoden-palkitseminen.html) kirjoittivat tilaisuudesta blogiinsa.

  Kyllä Aki on aivan ihana! :) Oli todella ilo haastatella häntä.

  Ihanaa, että Krúdy tarttui mukaan! Kerrothan ihmeessä, miltä novellit tuntuvat ja vaikuttavat. Olen törmännyt vain harvoin ihmisiin, jotka ovat kokoelman lukeneet. Ja itse kun pidän sitä aivan huikeana teoksena ja Krúdya huikeana novellistina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>