(Kirjallisia) kuulumisia

Huomaan, että ulkona on kesä. Se tuli yhtäkkiä, salassa minulta. Olen hotkinut pallojäätelöä, (sitä, jossa on vodkaa, nam) ja ollut ulkona aina kun vain mahdollista. Otan takaisin sitä, minkä viime kesänä menetin.

Jäin aiottua pidemmälle blogitauolle. Henkilökohtainen elämäni on heittänyt komeita voltteja viime aikoina ja ikävä kyllä onnistun laskeutumaan aina niskoilleni. Elämälläni tuntuu olevan krooninen kriisisyndrooma. Olisi mukavaa olla välillä ihan rauhassa. Edes joskus. Mutta se näistä.

Aika on kulunut vinhaa vauhtia ja romaanini voi paksusti. Olen tehnyt viimeisiä korjauksia tekstiin ja tihrustanut itkua. Mutta nyt, nyt kirja on kuitenkin taitossa! Olo on niin helpottunut, että voisin vaikka jatkaa itkemistä. Pahin on takana, ja minä selvisin siitä.

Olen myös ollut elämäni ensimmäistä kertaa pressitilaisuudessa muussa kuin toimittajan roolissa. Jännitti vietävästi. Hölötin romaanista ja oopperasta, minulle aikataulutetut kymmenen minuuttia kuluivat hetkessä. Se oli uusi ja yllättävä kokemus, onneksi vielä positiivinen sellainen.

Jokin aika sitten ilmestyi myös Kulttuurivihkojen tuplanumero teemana kulttuurityö. Sinisen linnan kirjasto -blogin Maria Leidenius haastatteli minua 2010-luvun kulttuurityöläisenä. Jutussa sivutaan myös hieman Veristen varjojen oopperaa, vaikka pääpaino onkin muissa kirjallisissa töissä.

Ja nyt kun mainostamisen puolelle päästiin, niin mainittakoon, että myös Lumoojan kakkosnumero on tipahtanut maailmaan ekokriittisine teemoineen. Tällä kertaa käsittelen kirjallisuuskolumnissani sitä, kuinka suomalaiset kirjailijat alkoivat kirjoittaa kaukomaista.

Yritän kammeta itseni täältä henkisestä kuopasta ja palata päivittämään blogia taas aktiivisesti. Nyt kun romaani on hyvää vauhtia matkalla kohti painoa, ei sekään stressaa samalla tavalla kuin vielä kuukausi tai kaksi sitten.

Kategoria(t): Kirjoittaminen, Muu Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta kohteessa (Kirjallisia) kuulumisia

 1. Onnea siitä, että kirja on nyt loppusuoralla, ja voimia kaikkeen!

 2. Mari a. sanoo:

  Mulle näytettiin juuri tänään tuo samainen lehti, mutta en tainnut ehtiä sitten lukea juttua, Marian huomasin sen kirjoittaneen.

  Odotan innolla kirjasti ilmestymistä, vaikuttaa kiinnostavalta!

 3. Anna Elina sanoo:

  Onnea kirjan valmistumisesta! Taatusti mahtava tunne, kun on noin pitkällä kirjansa kanssa.

  (Maria muuten haastatteli minuakin. Olen se tutkija siinä Kulttuurivihkojen jutussa, jossa käsiteltiin kulttuurityöläisten työuria.)

 4. Marissa sanoo:

  Kiitokset kaikille ihanista tsempeistä ja onnitteluista!

  Anna Elina, ai se olit sinä! Luin jutun ja katsoin, että jotakin tuttua tässä on, mutta ei valjennut heti, että mitä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>