Läpi repaleisen lokakuun

Tämä kuukausi on ollut yhtä haipakkaa – ja on sitä loppuun asti. Tähän aikaan vuodesta kirjamessut, yliopisto, työt ja kaikki muu kirjallisuuteen liittyvä kasautuu yhdeksi suureksi sykkyräksi nimeltä lokakuu. Se pitää vain kestää, se pitää osata nauttia juuri sellaisena sillisekametelisoppana kuin se tarjoillaan.

On tapahtunut niin paljon, että ensin pitää vilkaista hieman viime kuun puolelle.

Syyskuun aikana kirjabloggaajat tempaisivat jälleen, kun he lukivat ja bloggasivat sadasta suomalaisesta suosikista. Kirjainten virrassa -blogin Hanna Pudas teki tempauksesta ihastuttavan koostekirjoituksen. Osallistuin kahdella kirjalla. Luin Satu Taskisen Täydellisen paistin (Teos 2011) ja Joel Haahtelan Elenan (Otava 2003).

Lokakuun alussa olin Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Esiinnyin kahdessa paikassa. Turku oli kaunis, näytti parhaimpia puoliaan kuten aina, kun käyn siellä. Messupäivä oli raskas ja täynnä juoksentelua, mutta oi kun oli piristävää nähdä vanhoja tuttuja ja ystävällisiä kasvoja. Päivittää kuulumisia ja nauttia messuhulinasta.

Lokakuun aikana on ilmestynyt myös uusia arvioita Veristen varjojen oopperasta. Muun muassa kauan ja hartaasti odotettu Helsingin Sanomien arvostelu ilmestyi 7.10. ja oli kaiken lisäksi mukavan positiivinen! Olen kerännyt kaikki kirjasta ilmestyneet arviot kirjan omalle sivulle.

Viikko sitten keskiviikkona olin Musiikkitalolla haastateltavana Ylen Kantapöytä-ohjelmassa. Olen todella otettu, että sain kutsun tähän ohjelmaan, joka nettiesityksen lisäksi kuului suorana Ylen Radio 1:ssä. Haastattelu on katsottavista Areenasta noin kuukauden ajan. Kerrassaan ihastuttava uusi kokemus!

Ja tällä viikolla on kauan ja hartaasti odotettu Helsingin Kirjamessut. Esiinnyn itse perjantaina 25.10. klo 15.30 Bonnier-lavalla. Tervetuloa! Kirjamessuhulinat alkavat tosin jo tänään, kun järjestämme Sarri Nirosen kanssa kotonamme Kirjamessujen etkot.

Näinä päivinä ilmestyy myös uuden Venäläisen kirjallisuuden seuran julkaiseman verkkolehden Ajan kohina ensimmäinen numero. Kuten seuran nimestä voi päätellä, itse seura sekä sen lehti keskittyy venäläiseen kirjallisuuteen. Ensimmäisessä numerossa on kirjoittamani kritiikki Sergei Lukjanenkon kahdesta suomennetusta romaanista. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

Huh, onneksi lokakuu on vain kerran vuodessa. Huikaisevan vilkasta ja tapahtumarikasta kuun loppua kaikille!

Kategoria(t): Muu, Työ Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>