Musiikkitalo eräänä elokuun aamuna

Radion sinfoniaorkesterin syyskauden liput tulivat myyntiin lauantaina 18.8. Olin Musiikkitalolla hieman yhdeksän jälkeen ja huomasin, että aulassa oli jo aikamoinen läjä ihmisiä. Otin vuoronumeroni, se oli 51. Taulussa komeili luku 11. Tämä taitaa olla jonotusennätykseni: 40 ihmistä ennen minua! Varauduin siis pitkään aamuhetkeen Musiikkitalolla.

Koska Kirjasto 10 avautui vasta klo 12, hain Lasipalatsin Kirjatorilta itselleni lukemista. Mukaan tarttui Irina Javnen esikoisrunokokoelma Olen syntynyt, sanotaan (Gummerus 2010) sekä Taneli Viljasen romaani Toisto (Gummerus 2010). Javne meni mukavasti jonotellessa ja Viljastakin ehdin hieman aloitella, kunnes tuli vuoroni.

Kun astelin tiskille kysyin ensimmäisenä, että onko mitään enää jäljellä. Ihme kyllä sain paikat kaikista haluamistani konserteista, vaihtelevalla paikkamenestyksellä. Poistuin neljä lippua rikkaampana, rahallisesti paljon köyhempänä Musiikkitalolta kahden ja puolen tunnin päästä saapumisestani.

Torstaina 23.8. tuli vuorostaan myyntiin Helsingin kaupunginorkesterin syksyn liput. Tällä kertaa oli jonotettava vain tunti – edelläni oli 30 asiakasta. Kuten RSO:n kohdalla, sain tälläkin kertaa liput kaikkiin haluaamani konsertteihin, (joita oli tällä kertaa vain kolme kappaletta).

Tuntuu, että tarjonta on tänä syksynä hieman latteampi kuin keväällä tai viime syksynä. En osaa sanoa, mistä se oikein johtuu, mutta tällä kertaa sain taiteltua kulmat vain seitsemän konsertin kohdalta. Muina kertoina olen rustannut melkein joka toisen konsertin kohdalle merkintöjä ja saanut liput vain osaan niistä konserteista, joihin olisin halunnut.

Olen kuitenkin tyytyväinen, että syksyn konserttiliput ovat nyt turvallisesti kalenterini välissä. Ihan huimaa, kuinka hyvin konserttiliput nykyisin kansalle kelpaavatkaan!

PS. Mielestäni Musiikkitalon pihalle pystytetty haukipatsas on aivan mahtava! Salakuuntelin kahtena eri päivänä Musiikkitalolla vierailleita ihmisiä ja kaikki patsasta kommentoivat repliikit olivat kiittäviä ja suorastaan ylenpalttisen positiivisia.

Kategoria(t): Klassinen musiikki Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>