Uusi uljas café pour les idiots .org !

Tästä piti tulla kaikkien aikojen triumfi. Voitte kuvitella, kun tekee töitä monta päivää putkeen, istuu koneen äärellä ja koodaa kaksitoista tuntia yhteen menoon. Niin… Että miltä mahtaa tuntua kun julkaisuhetkellä tapahtuu virhe, jonka myötä on aloitettava kirjaimellisesti a l u s t a. Että se syö? Ei kai.

Ironia sikseen. Niin minulle kävi. Otsikon ”Uusi uljas café pour les idiots .org” saa uuden, kyynisen sarkastisen vivahteen. Kyllä, tein kaiken kahdesti. Vain hullut ja tyhmät tekevät asiat kahdesti, minä kuulun jälkimmäisiin.

Kuten voitte ehkä arvata, koodaaminen oli tällä kertaa vaikeampaa kuin koskaan. Olin vähällä luovuttaa useaan otteeseen, mutta koska olen niin hemmetin kovapäinen, en suostunut tinkimään tavoitteistani. Ja tässä on tulos. Olen väsynyt, mutta tyytyväinen. Ja nälkäinen.

Tämän suuren muutoksen myötä, (blogi vaihtui WordPress-pohjaiseksi) moni asia blogissa on hienommin ja paremmin kuin ennen. Tekstien seuraamisesta tulee helpompaa, (samoin sivujen päivittäminen kevenee huomattavasti, mikä on näin ylläpidollisesta näkökulmasta katsottuna varsin mukavaa) ja pääsen muutenkin päivittymään koodaustaidoissani tälle vuosituhannelle – tosin kaksitoista vuotta myöhässä. Samalla opin aivan uuden asian: kuinka muokata WordPress-pohjasta kotisivut, jotka eivät näytä valmisteemaiselta. Huikeaa!

Uutta blogissa on muun muassa seuraavat asiat:

- Kommentointi on nykyisin helppoa kuin massamurha. Ja ääkkösiä saa käyttää niin paljon kuin sielu sietää.

- Jaan kirjoitukset kategorioihin ja asiasanojen mukaan, joten lukijat pääsevät selailemaan kirjoituksia haluamistaan aihepiireistä.

- Nykyisin sivuilta voi linkittää näppärästi vain yhden tekstin siinä missä ennen piti aina linkittää epäkäytännöllisesti etusivu.

- Sivuilta voi etsiä uuden hakutoiminnon avulla tekstejä.

Koska olen sitä mieltä, että aina on parantamisen varaa, en uskalla sanoa, että ”valmista tuli”. Tulen lähiviikkoina ja tulevaisuudessa muokkaamaan ja hienosäätämään sivuja paremmiksi. Jos en olisi julkaissut sivuja ennen kuin ne ovat mielestäni täydelliset, nämä eivät ikinä näkisi päivänvaloa. Siksi avaan ne nyt

Kaikki aiemmat blogitekstit tulevat säilymään vanhoilla sivuilla vanhan ulkoasun kanssa, (osoitteessa http://cafepourleisidiots.org/vanhat/). Ehkä joskus liitän tekstit, tai ainakin osan niistä tähän uuteen alustaan, saa nähdä. Latasin nmittäin juuri viisitoista niistä tänne ja ne katosivat virheen mukana olemattomiin, joten katsotaas…

Koska WP-pohja on tosiaan uusi ja tuore tuttavuus minulle niin vinkatkaa ihmeessä siitä minulle, mikäli jokin näyttää sivuilla kummalliselta. Koetan tehdä asialle jotakin tietotaitoni puitteissa.

Mitä pidätte uudesta ”lookista”, vai pidättekö ollenkaan?

Kategoria(t): Muu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Uusi uljas café pour les idiots .org !

 1. Sara sanoo:

  Ja mika hienointa, voin nyt laittaa blogisi viimein googlea readeriini! Oletko muuten koskaan koodannut blogeja tai kotisivuja muille kuin itsellesi? Omaan silmaani nama nayttavat ainakin niin hienoilta, etta tekisi mieli saada uniikki ulkoasu myos omaan blogiini, sitten jossain vaiheessa.

  • Marissa sanoo:

   Kiitos kommentista, Sara!

   En ole blogeja koskaan koodannut muille, mutta nettisivuja kyllä, aina silloin tällöin. Tykkään kyllä koodien kanssa pakertamisesta ja sivujen rakentamisesta, mutta kokopäivätyötä en siitä kuitenkaan halua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>