Uusi vuosi

Eilen oli kiinalainen uusi vuosi. Täytin vuosia. Toivon tämän olevan enne, että paha jää taakse. Aurinko on jo kuikuillut ja lupaillut hyvää. On kevät! Ensimmäistä kertaa helmikuussa on kevät!

Juhlapäivästä huolimatta en ostanut itselleni syntymäpäiväkakkua. Ostin syntymäpäiväkirjan: antikvariaatista Viktor Krivulinin runoja ja kissalle sen herkkuruokaa, lohimoussea. Kävin salilla ja maksoin itseni joogaan. Sellainen syntymäpäivä.

Viikonlopun kurssi meni odotettua paremmin. Oppilaat inspiroituivat, ja minä sain heiltä vastaavasti paljon. En olisi ikinä uskonut opettamisen olevan noin antoisaa. Aiemmin olen vain luennoinut, esiintynyt tai ollut hetkittäin opettajan roolissa.

Olen pitkästä aikaa saanut toimittajan töissäni hengähdystauon. Olen kaivanut käsikirjoituksien riekaleet esille ja ryhtynyt taas luovaan työhön. Olen kaivannut sitä, vaikka useimmiten suunnan etsiminen on vain tuonut mukanaan ahdistuksen tunteita. On ollut helppo uppoutua journalistisiin projekteihin, kun säännöt ovat selkeät ja selvillä.

Nyt olisi kuitenkin aika pulahtaa taas oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Ei se käsikirjoitus etene pelkäämällä, mikään niistä. Täytyy vain edetä itselleen sopivalla tahdilla ja muistaa olla armollinen sekä itselleen että tekstille.

Lupaan olla katsomatta taakse. Tai ainakin yritän, vaikka ikävöin jo nyt Kreikan kissoja. Onneksi minulla on kotona yksi raidallinen kaveri, joka kuorsaa äänekkäästi (tiesittekö, että vain 7% kissoista kuorsaa?), ja tykkää nukkua jalkojeni päällä.

Hauskaa uuttaa vuotta!

Kategoria(t): Muu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Uusi vuosi

  1. Hyvä, hyvä, way to go :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>