Veikkaukseni Finlandia-ehdokkaiksi

Koska onnistuin veikkaamaan Helsingin sanomien esikoiskirjapalkinnon ehdokkaista huimat 9/10 oikein, päätin ottaa riskin ja arvailla Finlandia-ehdokkaita julkisesti täällä blogini puolella. Tässä siis veikkaukseni tämän vuoden kisaajiksi:

Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme (Teos)
Asko Sahlberg: Herodes (WSOY)
Maija Muinonen: Mustat paperit (Teos)
Leena Krohn: Hotel Sapiens (Teos)
Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea (Otava)
Leena Parkkinen: Galtbystä länteen (Teos)

En ole aivan varma tuosta Haahtelasta ja Parkkisesta, mutta koska halusin kuitenkin nimetä kuusi kirjaa, niin saavat nyt hengata tuossa listan jatkona. Hieman yllätyin Teoksen selvästä niskalenkkiotteesta. Ei kai sille voi mitään, että Teokselta on tänä vuonna tullut mielestäni parhaimmat ja hätkähdyttävimmät romaanit. Toisaalta toivon, että listassa olisi yllättäjiä. Olisi suorastaan tylsää, jos nämä kaikki todella saisivat ehdokkuuden. Sillä kuka nyt toivoisi, että Suomen kirjallisuuskenttä olisi näin ennalta-arvattava?

Finlandia-ehdokkaat julkistetaan 12.11. ja palkinto (huom! yhden ihmisen mielestä) vuoden 2013 parhaimmalle kotimaiselle romaanille jaetaan 3.12.2013. Palkintoraatiin kuuluvat toimittaja Raisa Rauhamaa, suomentaja Juhani Lindholm sekä toimittaja Nina Paavolainen. Voittajan valitsee teatterinjohtaja Asko Sarkola.

Keitä te veikkaatte Finlandia-ehdokkaiksi?

Kategoria(t): Kirjallisuus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta kohteessa Veikkaukseni Finlandia-ehdokkaiksi

 1. Hih, minäkin veikkailin eilen julkisesti blogissani mahdollisia Finlandia-ehdokkaita, ja tosi samanlaisilla linjoilla mennään. Minun veikkausrivini on Krohn, Muinonen, Pelo, Sahlberg, Väisänen ja Westö, sekä bonusvaihtoehtona Haahtela, eli jos tuo lisänumeroni lasketaan mukaan niin meillä on neljä samaa. Saa nähdä miten käy, tämä on jännää – kuten aina. :)

 2. Anonyyminen sanoo:

  Kuka oli ainut esikoiskirjailija, joka jäi profetointisi ulkopuolelle? :D Ja miten arvasitkin noin hyvin!

 3. Arja sanoo:

  Ooh, oletpa oraakkeli! Kaikki Finlandia-ehdokkaasikin ovat hienoja vaihtoehtoja, mutta toivoisin silti Westön mukaan listalle. Jonkun pitää poistua!

  • Marissa sanoo:

   Jep, nyt olen kyllä viime aikoina alkanut pohtia, että herkeääköhän Auli Leskinen Petojen aika -teoksellaan ehdokkaaksi? Ja kuka listaltani jäisi pois, hmm, Haahtela, Krohn vai kenties jopa Muinonen? Elämme jänniä aikoja! On ollu harvinaisen tasokas kaunovuosi, täytyy sanoa.

 4. Marissa sanoo:

  Oho, meni 3/6 oikein. Puolet. Hmm, ei yhtään esikoista ehdokkaissa? Aika yllättävää, sillä esikoisvuosi oli aika korkealaatuinen. Listan suurin yllättäjä oli mielestäni Hannu Raittila. JP Koskinen oli ihana yllätys, Ystäväni Rasputin ON hyvä kirja.

  • 4/6, aika hyvin. :) Minulla on ollut Ystäväni Rasputin kirjastosta lainassa ja lukuvuoroaan odottamassa, kirja on kiinnostanut paljon, mutta en ole arvannut sen olevan noin hyvä! :) Nythän se pitää lukea pian!

   • Marissa sanoo:

    Aika hyvin arvasit! :) Näistä ehdokkaista Terminaalia tulen tuskin edes lukemaan. On niin paljon muita kutkuttavia teoksia lukupinossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>